Vill du veta mer?

Lämna namn och nummer så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst samtal.

  Du behöver inte skölja frukt & grönt extra noga p.g.a covid-19.

  Det är oroliga tider just nu världen över. I Sverige och framförallt i Stockholmsområdet har fler och fler börjat jobba hemifrån i och med spridningen av det nya coronaviruset (covid-19). 

  Därför är det väldigt viktigt att man håller en god hygien och viktigast av allt är handhygienen, vilket vi på Företagsväxter självklart lägger extra energi på. 

  Livsmedelsverket

  Det kommer in frågor till Livsmedelsverket nu om hur man ska hantera sin frukt och sina grönsaker hemma. Vi har en god vana av att skölja av våra frukter och grönsaker för att vara extra säkra på att vi undviker olika magsjukdomar, men när det kommer till covid-19 så behöver vi inte skölja eller tvätta våra äpplen och gurkan mer än innan. 

  Livsmedelsverket förtydligar att det nya coronaviruset smittar via hostningar och nysningar, även kallat droppsmitta. Den sprids alltså från människa till människa och inte genom maten vi äter eller dricksvatten. Det innebär att vi kan hålla oss till att skölja frukt och grönt som vanligt, så vi undviker andra smittor så gott vi kan. 

  Inga fall av spridning genom kontaktsmitta

  Det har inte framkommit några fall där coronavirus smittat genom olika kontakter med ytor som till exempel livsmedel eller förpackningar. Man kan därför inte säga om denna form av spridning har någon betydelse för spridningen av coronaviruset. 

  Tvätta händerna

  När det kommer till att hantera sina frukter och grönsaker så är det även viktigt här att du håller dina händer rena. Orena händer är en vanlig anledning till att olika mikroorganismer sprids till maten som sedan kan göra oss sjuka. I dessa coronatider är en extra handtvätt det effektivaste försvaret vi har, så se till att tvätta med tvål och helst varmt vatten i minst 20 sekunder.

  Att ha en god handhygien vid matlagning och livsmedelshantering leder dessutom till att våra varor håller längre, därför kan vi på det sättet även minska matsvinnet. 

  Instagram @foretagsvaxter

  Titta gärna på fler referensbilder på vår inspirationssida →

  This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No connected account.

  Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.